Välkommen till Ar!

Vår gård med närmaste omgivningar

Vår älskade Gotlandsgård ligger i Ar vid Stenkusten på öns nordspets, i ett av Gotlands minst exploaterade områden, omgiven av naturreservat. Fastigheten är belägen på en smal landtunga mellan havet och Gotlands största sjö Bästeträsk, med fri utsikt miltals åt alla håll.

Gården ligger 10 meter från sjöstranden, och har samtidigt utsikt mot Fårö över havet, som ligger ett bara par hundra meter från sjön. Fastigheten består av två före detta lador (den längsta är 44 meter lång), en tröskvandring och ett stall i gårdsform, varav en del (ca 70 kvm) är vinterisolerad.

En av ladorna  är renoverad till studio med öppen planlösning, med “egen” strand 10 meter från dörren. Gården är omgiven av en hektar vacker ängsmark.

Gården har anor från 1600-talet men hade varit övergiven under lång tid när vi tog över den för snart femton år sedan, då vi började renovera steg för steg, med traditionella metoder och lokala hantverkare.

Fastigheten har fantastiska möjligheter, med allt från boende/uthyrning, till hantverk och konstnärlig verksamhet. El och vatten finns.

I de närmaste omgivningarna finns flera vattenfyllda kalkbrott (bla “Blå Lagunen”) och många andra badställen (utöver intill huset), samt små fiskelägen, Ars båthamn, och milsvida vandringsområden. Man kan även ha egen båt alldeles intill sjöladan.

Då hela området (utom hustomterna i Ar) är naturreservat, är trakten skyddad från framtida exploatering.

Det är med sorg i hjärtat vi säljer vår älskade plats, men det är helt enkelt för svårt för oss att ta hand om och njuta av härifrån andra sidan jordklotet. Vi vill gärna se någon som älskar Gotland lika mycket som oss som kan ta över gården och förverkliga dess potential (eller bara njuta av den fantastiska platsen som den är).

För mer information och kontakt med vår mäklare, se här: http://objekt.fastighetsbyran.se/Objekt/?source=Hemnet&ObjektId=1457323